Selecteer een pagina

Koken bij de boswachter – Wilde winter workshop

Ben je nieuwsgierig naar open vuur koken? Wil je leren hoe je klein wild kunt slachten? Ben je geïnteresseerd in wildplukken, maar weet je niet waar je moet beginnen?

In de Wilde Winter workshop leer je van een wildplukgids, jager en boswachter alle wilde kneepjes van het vak in één middag en ga je vervolgens zelf je wilde wintermaaltijd maken. Een volledige natuur- en smaakbeleving op een prachtige locatie op het Hogeland: Savanneboerderij Verbaarum.

Wildplukgids Brenda leidt je rond over het terrein om te sprokkelen naar de laatste eetbare winterbloeiers. Je krijgt handvatten om thuis te beginnen met wildplukken en plukt gelijk lekkers mee om te verwerken in de gezamenlijke maaltijd. Vervolgens geeft jager Michiel je een demonstratie klein wild slachten: Wordt het een gans, eend, konijn of een haas? We laten ons verrassen en werken met wat de natuur ons op het moment geeft. Tot slot neemt boswachter Jan je mee in de basisprincipes van koken met gietijzer boven het vuur. Dankzij onze sponsor Valhal Outdoor kun je gelijk oefenen met een Dutch Oven, skillet of smoker. Samen maken we een heerlijke wildstoof van onze eigen geplukte en geslachte producten, vergezeld door lokale, vergeten helden uit de Woldtuin zoals het Wonder van Scheemda.

Leer ook koken op open vuur met wilde ingrediënten!

*PROGRAMMA*

Koken bij de boswachter

Wilde Winter workshop @ Savanneboerderij Verbaarum Zondag 10 december 2023

14:00 – 18:00 uur

14:00 – 15:00 uur | Wildplukwandeling

15:00 – 16:00 uur | Klein wild slachten

16:00 – 16:30 uur | Koken met gietijzer

16:30 – 18:00 uur | Diner (vlees/vega)

_Korte uitloop rond het vuur_

€ 49,95,- p.p.

_incl. twee drankjes_

Het evenement is afgelopen.

Datum

10 december 2023
Verlopen!

Tijd

14:00 - 18:00

Kosten

€49.95

Meer Info

Inschrijven!

Locatie

Savanneboerderij
Verbaarum
Categorie