Kardingebultra

De uitslag van de Kardingebultra 2023 is bekend! Alle deelnemers ontzettend bedankt voor dit geweldige evenement!

Klik op deze zin om de uitslag van 2023 te openen.

Klik op deze zin om de uitslag van 2022 te openen.

De Kardingebultra is de eerste achtertoen ultra op Gronings grondgebied. In recreatiegebied Kardinge, de achtertuin van de stad Groningen, hebben we een rondje uitgezet van 6706 meter, inclusief 32 hoogtemeters op de Kardingebult.

Het concept is simpel: je hebt een uur de tijd om dat rondje af te leggen. Sneller mag, langzamer niet. Na precies een uur begin je aan een nieuw rondje. Sta je niet op tijd klaar voor het volgende rondje, dan lig je uit de race.

We lopen maximaal 24 rondjes = 24 uur = 100 mijl. Uiteindelijk is er slechts één winnaar (m/v): degene die de meeste rondjes aflegt danwel degene die de snelste eindtijd noteert in het laatste (het 24e) rondje. Alle andere deelnemers krijgen een DNF (Did Not Finish) achter hun naam. Hoeveel rondjes kun jij in totaal afleggen?

Kosten en inschrijving
Het inschrijfgeld bedraagt 39,95 euro (individueel, je loopt elk uur 4 mijl) en 59,95 euro (duo, je loopt om het uur 4 mijl). Daarvoor krijg je:
– Een startnummer
– Een goed uitgeruste verzorgingspost bij start/finish (24 uur)
– Een uniek aandenken
– Een Groningse goodiebag
– Een fraaie wisseltrofee (alleen voor de winnaar)
– Soep en belegde broodjes om bij te komen van je prestatie
– Een afwisselend en vrijwel autoluw parcours door recreatiegebied Kardinge
– Een donatie aan Natuurmonumenten, de natuurbeheerder in Kardinge
– Gratis parkeren in de buurt van start/finish
– Maximaal 24 uur loopplezier

Let op: we hanteren een maximum van 50 deelnemers.

Bereikbaarheid en parkeren
De Kardingebultra vindt plaats in recreatiegebied Kardinge aan de oostkant van de stad Groningen. Volg vanaf de oostelijke ringweg (N46) de borden Kardinge. Navigatie: Bieskemaar, Groningen. Probeer zo ver mogelijk door te rijden naar achteren, dan staat je auto dicht bij start/finish. Kardinge is ook prima te bereiken met het OV (P+R Kardinge).

Startlocatie
Start/finish vindt plaats naast het strandpaviljoen bij het Zilvermeer (Google Maps: https://goo.gl/maps/uNEjhU8wodM2Neyt7?coh=178571). Daar plaatsen we voor de deelnemers een grote tent van 8 x 4 meter waar je je spullen (sporttas, stoeltje) kwijt kunt. Ook is daar voldoende ruimte om je eigen (party)tent neer te zetten.

Starttijd
Ronde 1 start op zaterdag 15 juli om exact 16.00 uur; ronde 2 om exact 17.00 uur, ronde 3 om exact 18.00 uur, enzovoort. Je hebt maximaal een uur om het parcours af te leggen. Sta je niet op tijd klaar voor het volgende rondje, dan lig je uit de race en krijg je een DNF (Did Not Finish) achter je naam.

Parcours
Afgezien van de nieuwe start/finishlocatie is het parcours hetzelfde als in 2022. Zie: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=3370217
Het parcours gaat over wandel- en fietspaden door recreatiegebied Kardinge en is grotendeels verhard (ongeveer 80%)

Toilet en douches
Het strandpaviljoen beschikt over toiletten en enkele buitendouches. Om je af te spoelen mag je ook een duik nemen in het Zilvermeer.

Verlichting
We lopen ook ‘s nachts en we willen geen ongelukken. Gelukkig is een groot deel van het parcours verlicht met lantaarnpalen, maar een deel is ook niet verlicht. Daarom is een (hoofd)lamp verplicht voor de nachtelijke uren, voor jouw en andermans veiligheid.

Klassement
Na afloop maken we een eindklassement op. We vermelden per deelnemer het aantal afgelegde rondjes/kilometers en de eindtijd in uren:minuten:seconden. Het klassement wordt gepubliceerd op deze pagina en op onze sociale mediakanalen. Let op: om deze loop mee te laten tellen voor de 100 Marathon Club Nederland worden een aantal cutoff-tijden gehanteerd (zie: https://100mcnl.nl/documenten/informatie/backyardultra.pdf ). We sturen het klassement ook op naar de Deutschen Ultramarathon Vereinigung voor alle deelnemers die minimaal zeven rondjes afleggen.

Prijzen
De Kardingebultra kent maar één winnaar (m/v): degene die de meeste rondjes aflegt danwel degene die de snelste eindtijd noteert in het laatste (het 24e) rondje. De winnaar ontvangt een unieke wisseltrofee, gemaakt door een kunstenaar.

Douchen en toilet
Na afloop kun je kosteloos douchen bij sportaccommodatie Momentum. Hier vind je ook de toiletten.

Verzorging
Bij start/finish staat het hele evenement een goed uitgeruste verzorgingspost, zodat je energie kunt bijtanken. Rondom start/finish kun je ook een eigen tentje of stoel neerzetten voor je eigen spullen.

Milieu
We rennen in een prachtig gebied, grotendeels door de natuur. Dat gebied willen we niet belasten en vervuilen. Laat dus onderweg geen afval (van repen of gels) achter. Dat spul kun je prima kwijt bij de verzorgingspost of in de afvalbakken bij start/finish. Dank voor je medewerking.

Privacy
Wij vragen je toestemming om foto’s met jou erop op onze sociale mediakanalen te mogen delen. Ook nemen we je naam op in het eindklassement. Maak je zelf foto’s? Leuk! Je kunt als hashtag #kardingebultra gebruiken

Feedback
Heb je vragen, tips of verbeterpunten? Laat het ons weten. Wij willen voor iedereen een zo leuk mogelijk evenement organiseren.

QWIN PeptiPlus – dé sportdrank tijdens de Kardingebultra
Als organisatie zijn we verheugd dat wij alle deelnemers aan de Kardingebultra kunnen voorzien van de benodigde energie met het merk QWIN.

QWIN is hét Nederlandse merk voor iedere sporter. De missie is om een zinvolle bijdrage te leveren aan het behalen van persoonlijke doelen van de actieve gezondheidsbewust consument, recreatieve sporters en topsporters. Inmiddels bestaat het assortiment uit 7 supplementen. Naast supplementen heeft QWIN ook verschillende energiegels, de alles-in-één sportdrank PeptiPlus en diverse smaken 100% whey protein in het assortiment. Tijdens het event wordt QWIN PeptiPlus uitgeschonken langs het parcours.

QWIN PeptiPlus is zeer populair onder duursporters en kan zowel tijdens als na de inspanning worden gedronken. De drank is gemaakt op basis van een unieke samenstelling van speciaal bewerkte eiwitten (peptides) en koolhydraten. Hierdoor wordt de sportdrank tijdens en na het sporten snel opgenomen in het lichaam. Eiwitten bevorderen niet alleen een optimaal spierherstel, maar zijn ook nodig om energie vrij te maken uit koolhydraten.

QWIN PeptiPlus is verkrijgbaar in twee smaken: Orange en Grapefruit. Tijdens het event zullen we de smaak Pink Grapefruit uitschenken. Het is belangrijk om in de aanloop naar het event al tijdig te trainen met de juiste sportvoedingsproducten.

Het evenement is afgelopen.

Datum

15 - 16 juli 2023
Verlopen!

Tijd

16:00 - 16:00

Kosten

€39.95

Meer Info

Inschrijven!

Locatie

Kardinge
Natuurgebied Kardinge
Categorie