Kardingebultra

De Kardingebultra is een extreem hardloopevenement, dat plaatsvindt in recreatiegebied Kardinge, de achtertuin van de stad Groningen. Daar hebben we een rondje uitgezet van 6706 meter, inclusief 32 hoogtemeters op de Kardingebult. Het concept is simpel: je hebt een uur de tijd om dat rondje af te leggen. Sneller mag, langzamer niet. Na precies een uur begin je aan een nieuw rondje. Sta je niet op tijd klaar voor het volgende rondje, dan lig je uit de race.

We lopen maximaal 24 rondjes = 24 uur = 100 mijl. Uiteindelijk is er slechts één winnaar (m/v): degene die de meeste rondjes aflegt danwel degene die de snelste eindtijd noteert in het laatste (het 24e) rondje. Deelnemers die minder dan 24 rondjes lopen krijgen een DNF (Did Not Finish) achter hun naam. Hoeveel rondjes kun jij afleggen bij deze achtertoenultra?

Datum en starttijd
Op zaterdag 20 juli 2024 starten we om 14.00 uur.

Kosten en inschrijving
Het inschrijfgeld bedraagt 42,50 euro (individueel, je loopt elk uur 6,7 kilometer) en 80 euro (duo, je loopt om het uur 6,7 kilometer). Daarvoor krijg je:
– Een startnummer
– Elektronische tijdwaarneming
– Een goed uitgeruste verzorgingspost bij start/finish (24 uur)
– Een uniek aandenken
– Een Groningse goodiebag
– Een fraaie wisseltrofee (alleen voor de winnaar)
– Soep en belegde broodjes om bij te komen van je prestatie
– Een afwisselend en vrijwel autoluw parcours door recreatiegebied Kardinge
– Een donatie aan Natuurmonumenten, de natuurbeheerder in Kardinge
– Gratis parkeren in de buurt van start/finish
– Maximaal 24 uur loopplezier

Let op: om de unieke sfeer van dit evenement te waarborgen hanteren we een beperkt aantal deelnemers. Vol is vol.

Bereikbaarheid en parkeren
De Kardingebultra vindt plaats in recreatiegebied Kardinge aan de oostkant van de stad Groningen. Volg vanaf de oostelijke ringweg (N46) de borden Kardinge. Navigatie: Bieskemaar, Groningen. Probeer zo ver mogelijk door te rijden naar achteren, dan staat je auto dicht bij start/finish. Kardinge is ook prima te bereiken met het OV (P+R Kardinge).

Startlocatie
Start/finish vindt plaats naast het Strandpaviljoen Zilvermeer (Google Maps: https://goo.gl/maps/uNEjhU8wodM2Neyt7?coh=178571).

Parcours
Het parcours is hetzelfde als vorig jaar. Zie: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=3370217
De route gaat over wandel- en fietspaden door recreatiegebied Kardinge en is grotendeels verhard (ongeveer 80%)

Duoloop
Je kunt je ook aanmelden als duo. Er is plek voor vijf duoteams. Voor de duolopers geldt dat jullie na elk rondje moeten wisselen. Ook lopen jullie het 1e en het 24e rondje samen. Als jullie de 24 uur volmaken hebben jullie allebei 13 rondjes afgelegd. Een teamnaam niet verplicht, maar wel leuk. Jullie teamnaam kun je doorsturen via de e-mail (evenementen@steenboksport.nl)

Wisselzone
Naast het paviljoen plaatsen we een grote dichte tent van 8 x 4 meter waar je je spullen (sporttas, stoeltje) kwijt kunt. Ook is er ruimte om je eigen (kleine) tent neer te zetten, maar hou het beperkt. Bij de wisselzone is geen plek voor auto’s en campers.
De wisselzone is het domein van deelnemers! Zeker in het begin van de race hebben we elke vierkante meter nodig. Dan verwijzen we aanhang en andere toeschouwers naar een plekje buiten de wisselzone. Naarmate de race vordert komt er binnen de wisselzone wellicht meer ruimte voor de support van aanhang.

Verzorgingspost
In de wisselzone bevindt zich ook een verzorgingspost. Wat kun je daar zoal aantreffen? Te eten: banaan, sinaasappel, tucjes, nootjes, chips, chocolade, winegums, drop en koek. Te drinken: water, cola en sportdrank (QWIN PeptiPlus). Ook zorgen we voor (vegan) soep.

Stroom
We proberen wat haspels en stekkerdozen neer te leggen, zodat je eventueel horloges en telefoons tussentijds kunt opladen, maar hou er rekening mee dat het aantal stroompunten beperkt is. Het is handiger als je je eigen powerbank meeneemt. Iets soortgelijks geldt voor koelboxen: neem koelelementen mee in plaats van elektrische koeling.

Toilet en douches
Het strandpaviljoen Zilvermeer beschikt over toiletten en enkele buitendouches. Om je af te spoelen mag je ook een duik nemen in het Zilvermeer.

Hazen
Hazen hebben invloed op het verloop van de wedstrijd en daarom zijn hazen zijn niet toegestaan.

Verlichting
We lopen ook ‘s nachts en we willen geen ongelukken. Gelukkig is een groot deel van het parcours verlicht met lantaarnpalen, maar een deel is ook niet verlicht. Daarom is een (hoofd)lamp verplicht voor de nachtelijke uren, voor jouw eigen en andermans veiligheid.

Klassement
Na afloop maken we een eindklassement op. We vermelden per deelnemer het aantal afgelegde rondjes/kilometers en de eindtijd in uren:minuten:seconden. Het klassement wordt gepubliceerd op deze pagina en op onze sociale mediakanalen. Let op: om deze loop mee te laten tellen voor de 100 Marathon Club Nederland worden een aantal cutoff-tijden gehanteerd (zie: https://100mcnl.nl/documenten/informatie/backyardultra.pdf ). We sturen het klassement ook op naar de Deutschen Ultramarathon Vereinigung voor alle deelnemers die minimaal zeven rondjes afleggen.

Prijzen
De Kardingebultra kent maar één winnaar (m/v): degene die de meeste rondjes aflegt danwel degene die de snelste eindtijd noteert in het laatste (het 24e) rondje. De winnaar ontvangt een unieke wisseltrofee, gemaakt door een kunstenaar.

Milieu
We rennen in een prachtig gebied, grotendeels door de natuur. Dat gebied willen we niet belasten en vervuilen. Laat dus onderweg geen afval (van repen of gels) achter. Dat spul kun je prima kwijt bij de verzorgingspost of in de afvalbakken bij start/finish. Dank voor je medewerking.

Geluidsoverlast
In de vergunning staat nadrukkelijk vermeld dat we – vooral ‘s nachts – geen geluidsoverlast mogen veroorzaken voor omwonenden. Heel logisch natuurlijk. Daarom zullen we tijdens de nachtelijke uren niet speakeren en geen muziek draaien. Ook vragen we jou als deelnemer om je ‘s nachts zo stil mogelijk over het parcours te begeven. Bedankt!

Privacy
Wij vragen je toestemming om foto’s met jou erop op onze sociale mediakanalen te mogen delen. Ook nemen we je naam op in het eindklassement. Maak je zelf foto’s? Leuk! Je kunt als hashtag #kardingebultra gebruiken

Feedback
Heb je vragen, tips of verbeterpunten? Laat het ons weten. Wij willen voor iedereen een zo leuk mogelijk evenement organiseren.

Tailwind Nutrition – dé sportdrank tijdens de Kardingebultra
Als organisatie zijn we verheugd dat wij alle deelnemers aan de Kardingebultra kunnen voorzien van de benodigde energie met het merk Tailwind.
Tailwind is hét merk voor iedere sporter. Kronkelende paden, adembenemende uitzichten, zonsopgangen op de berghelling. Dat zijn de dingen die Jeff Vierling, oprichter van Tailwind Nutrition inspireerden om naar buiten te gaan, en hij was niet van plan slechte voeding in de weg te laten staan.

Uitslagen eerdere edities

Klik op deze zin om de uitslag van 2023 te openen.

Klik op deze zin om de uitslag van 2022 te openen.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

20 - 21 juli 2024

Tijd

Gehele dag

Meer Info

Inschrijven!

Locatie

Kardinge
Natuurgebied Kardinge
Categorie
Inschrijven!