fbpx

Target Sprint

SSV Martini organiseert in samenwerking met Steenbok Sport het evenement Target Sprint. Dit is een combinatie van Sportschieten en Hardlopen.

Target Sprint is een nieuwe vorm van sport die hardlopen combineert met schietsport. Er wordt geschoten met luchtdrukwapens die ter beschikking worden gesteld door de KNSA**. De sport kan door jong en oud beoefend worden. Deelnemers worden ingedeeld in leeftijdsgroepen. De afstand die gelopen wordt is 3×400 m. Na de eerste en tweede 400 m. is er een schietmoment. Het is de bedoeling om in een zo kort mogelijke tijd 5 doelen te raken, denk aan biatlon bij de Olympische Winter Spelen.

Een wedstrijd gaat als volgt:

Start! Je loopt 400 meter en komt aan bij de schietpunten. Hier staan een aantal luchtwapens klaar. Je krijgt een wapen en kogeltjes. Als je vijf doelen hebt omgeschoten zet je het wapen terug en gaat weer hardlopen. Na weer 400 meter hardlopen kom je aan bij, hetzelfde, schietpunt waar je weer zo snel mogelijk 5 doelen omschiet. Na het wegzetten van het geweer begin je aan je laatste 400 meter hardlopen.

Finish! De winnaar is diegene die, in zijn of haar leeftijdsgroep, de snelste tijd heeft geklokt.

Tijdens het hardlopen hoef je het geweer dus niet mee te nemen, dit gebeurt wel bij de biatlon tijdens de Olympische Winter Spelen.

De demonstratie wordt gehouden bij Steenbok Sport aan de Regattaweg 5 in Groningen. De serie indeling start om elk uur. De eerste begint om 09.00 uur en de laatste om 16.00 uur.

Elk uur starten we met een uitleg over de Target Sprint en natuurlijk over het gebruik van het luchtwapen en hoe je moet richten.

Wil jij of iemand van je familie, kinderen of kennissen, deelnemen aan de demonstratie Target Sprint geef je dan op bij:

Martien Hendriks

mar10@home.nl

06-29502692

Wie doet er mee aan deze uitdaging? Durf jij het aan?

The event is finished.

Datum

24 sep 2022
Expired!

Tijd

09:00 - 17:00

Locatie

Steenbok Sport
Regattaweg 5, 9731AJ, Groningen

Opmerkingen zijn gesloten